GoTranscript-prijava i testovi

gotransript blog art

GoTranscript

GoTranscript je servis čija je osnovna djelatnost prijevod i transkripcije teksta i videa.
Ako dobro znate neki od podržanih svjetskih jezika, čitanje, pisanje i gramatiku ovo vam može biti dobar izvor dodatne zarade.

V
rijeme potrebno :

30

Minutes

Troškovi:

0

USD

Alati:

Računalo i mobitel
Veza s internetom

Što je još potrebno?

Važeća email adresa

Potrebni koraci:

Uvod

GoTranscript  apply now


Kod dolaska na stranicu, dolazite do ekrana gdje vam je opisano koliko vas plaćaju po audio minuti i kolika je okvirna mjesećna zarada. Registraciju započinjete pritiskom na Apply now.

Kreiranje računa

GoTranscript create your account


Otvara vam se prozor kao na slici. Morate unijeti vašu email adresu i password. Moguća je i registracija preko Facebook ili Google računa. Ovdje je priložen i kratki film koji vam objašnjava što je GoTranscribe.

Postavke računa

gosubscribe account settings


Nakon provjere email adrese morat ćete unijeti i neke dodatne podatke valutu, jezik, ime, broj telefona, granu industrije i firmu ako je imate. Neke podatke ako zaboravite možete unijeti i naknadno.

Verifikacija telefonskog broja

Unosom postavki računa biti će vam ponuđena i verifikacija telefonskog broja. Kod koji dobijete u obliku poruke morat ćete unijeti u za to predviđeno mjesto. Po novim pravilima morate još unijeti i sliku kao i sliku s kodom napisanu na papir.

gosubscribe provjera identiteta

Međutim mi smo se prijavljivali prije oko godinu dana kada još to nije bilo potrebno. Takav se način provjere aktivirao nakon što su mnogi svoje račune prodavali za određenu naknadu.

Test 1

Prvi test koji morate riješiti sastoji se od pitanja i odgovora. Uz svako pitanje imate do četiri ponuđena odgovora a vi morate odabrati jedan ili više , koji su po vašem mišljenju točni.

gosubscribe test1

Slika je samo ilustrativnog karaktera zato jer se pitanja i odgovori svako malo mijenjaju. Iznad panela s pitanjima imate tipku koja vas vodi do uputstava koja objašnjavaju što i kako raditi i u njima možete pronaći odgovor. Sami test možete ponavljati bezbroj puta dok ga ne prođete. Njegova je uloga da vas nauči kako obavljati zadatke.

Test2

U drugom testu dolazite do prvog konkretnog zadatka koji morate savladati.

gotranscript testni audio test2

To je transkripcija ponuđene audio snimke. Sve ono što ste naučili u prethodnom testu morate primjeniti ovdje.

Tipkovne kratice koje će vam ovdje trebati jesu:

ESCAPE – play/pause
F1 – skip back 2 seconds
F2 – skip forward 2 seconds
F3 – slower
F4 – faster
CTRL+J – timestamp [00:00:00]
CTRL+K – timestamp [inaudible 00:00:00]
CTRL+L – timestamp [unintelligible 00:00:00]

CTRL+1 – speaker 1
CTRL+2 – speaker 2
CTRL+x – speaker x

Dakle vi ovdje ispisujete riječi koje čujete a svaki red počinjete oznakom govornika-speaker1, speaker2 itd. Ako je samo jedan govornik onda će biti samo na početku označeno sa speaker1: kao što je opisano u testu 1. Svaki red će (ako se govornik promjenio započeti tom oznakom). Sve rečenice istog govornika moraju biti započete oznakom tog govornika ili njegovim imenom ako se on iz snimke može zaključiti.

Pomoću tipki koje smo naveli možete vratiti audio zapis za 2 sekunde ,reproducirati brže ili sporije, zaustavljati i pokretati zapis i slično. U audio testu nećete morati koristiti vremenske oznake.

Timestamps

Timestamps su vremenske oznake koje umećete kod transkripcije da bi se znalo kako se govor odvijao vremenski. U ovom testu vam neće trebati ali ih spominjemo zbog budućih poslova u kojima bi se mogle pojavljivati.

One se označavaju u formatu  [00:00:00] sati:minute:sekunde uvjek u podebljanim pravokutnim zagradama. Prema zahtjevu umeću se svake 2 minute ili kod svake promjene govornika a služe i za označavanje dijelova koji se ne čuju dobro.

Ako se govor ne čuje zbog vanjske buke stavljate oznaku [inaudible 00:00:00]

Ako se govor čuje ali zbog naglaska ili iz nekog razloga ne možete razumjeti o čemu je rijeć stavljate oznaku [unintelligible 00:00:00]

Svaka transkripcija započinje vremenskom oznakom [00:00:00] . Ako ste dobili samo dio zvučnog zapisa npr od dvadesete do četrdesete minute onda kao početnu vremensku oznaku koristite [00:20:00] .

gosubscribe testni audio obavljen poruka

Rješavanjem audio testa morat ćete pričekati do 60 dana da vidite da li ste nominirani za posao. Kod nas je to trajalo 7 dana.

Preuzimanje poslova

Kada prođete testove biti će vam ponuđeni prvi poslovi. Svaku snimku možete prije pruzimanja posla preslušati. Ako audio zapis ne čujete dobro ili ne razumijete što se od vas traži možete posao odbiti.

Ocjenjivanje poslova

Poslovi na GoTranscript se ocijenjuju ocjenama od jedan do pet. Poželjno je imati što manje grešaka.

5 – od 96% to 100%
4 – od 92% to 95%
3 -od 88% to 91%
2 – od 83% to 87%
1 – od 0% to 82%

Ako više poslova završite ocjenom pet možete se prijaviti za ocjenjivanje i korekciju tuđih radova a samim tim će vam i zarada biti veća.

Ali ako prva tri posla obavite s uspjehom 3.6 ili manjim to će značiti da ovaj posao niste dobro savladali.

Isplata

Isplatu možete zatražiti svaki petak. Načini plaćanja su preko PayPal ili Skrill računa. No za Skrill račun najmanji iznos za isplatu biti će 50USD.

Prijava za poslove na vašem jeziku

Na glavnoj stranici imate ispisane jezike koji su na servisu podržani. Ako je vaš jezik podržan pritiskom na link možete se prijaviti za poslove transkripcije na vašem jeziku.

gosubscribe croatian prozor

Morat ćete ispuniti neke osnovne podatke a povratne informacije dobit ćete na mail adresu.

Ako vaš jezik i nije podržan a radite stalne poslove na transkripciji periodički ćete primati mailove s upitom da li želite raditi i na vašem jeziku.

gosubscribe-croatian poziv-na-mail

Ovo je poziv koji smo mi primili.

Zaključak

GoTranscribe vam može donijeti dosta dobru zaradu. Ovdje na žalost nismo mogli detaljnije, zbog izuzetno opširne teme obraditi baš sve. Materijali i postupci koje na servisu možete preuzeti za učenje se ne smiju javno objavljivati.

Ako imate pitanja možete ih uputiti ili u komentarima ili preko naše stranice za kontakt.

0 0 glasova
Ocjenite komentare
2 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari
Gost
EmaEma
5. prosinca 2021. 22:17

Da li mozete dati kratki primjer transkripcije? Hvala.

Scroll to Top