Automatizirana izrada engleskih titlova

transcript

Automatizirana izrada engleskih titlova

Kao što je najavljivano na blogu će biti opisivani razni servisi koji vam mogu pomoći kod odrađivanja određenih poslova. Ovdje će biti opisan jedan takav servis koji audio ili video snimku pretvara u tekst.

Iako je bilo isprobano par besplatnih opcija one su na žalost imale velike nedostatke. Ovdje je opisan servis koji se zove Otter. Ako se time bavite mislim da cijena od $12.99 USD /mjesečno neće biti visoka.

Na početku odete na Otter.ai i prijavite se. Prijaviti se možete i preko Google računa ako ga imate. Nakon što ste potvrdili vaš Email dolazite do glavnog ekrana.

Na lijevoj strani odaberemo My Conversations te će nam se otvoriti prozor kao na slici ispod.

Pomoću opcije Start recording možemo snimiti naš govor kojeg će program pretvoriti u tekst (ako imamo priključen mikrofon).

Nas zanima opcija Import audio/video. Odaberemo našu audio ili video datoteku i pokrenemo postupak.

Vidjet ćemo da je naša datoteka na obradi a servis će nas na Email obavjestiti kada ona završi. Kada obrada završi prikazat će se slijedeći ekran.

Vidjet ćete da je tekst gramatički ispravan a sa Edit možete unijeti sitne korekcije ako je to potrebno.

Pomoću tipke Play možemo našu snimku preslušati a svaka trenutno izgovorena riječ će biti označena plavom pozadinom kod reprodukcije.

Na ikonu sa oznakom x1 možemo usporavati ili ubrzavati reprodukciju da bi lakše ćuli izgovorenu riječ.

U primjeru se pojavljuje samo jedan govornik ali u slučaju da ih ima više oni će biti označeni kao govornik1, govornik2 itd.

Vidjet ćete i to da je kraj svakog govornika i vremenska oznaka koja se kod titlova upotrebljava za sinhronizaciju. Kada smo korigirali eventualne greške sve možemo snimiti kao tekstualnu datoteku txt, pdf ili SRT .

opcije exportiranja

Ako u opcijama označimo Include speaker names, Include timestamps i spremimo u SRT datoteku nju ćemo moći ubacivati kao titl jer ima označene govornike i vremenske oznake.

Uskoro i neki servisi koji mogu pomoći kod prevođenja.

0 0 glasova
Ocjenite komentare
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari
Scroll to Top