novčanik za kripto header

Kako otvoriti novčanik za kriptovalute?

Otvaranje digitalnog novčanika je preduvijet za kupnju prodaju i zamjenu kripto valuta.

Ovdje ćemo ukratko opisati kako otvoriti novčanik za kriptovalute.

Tipovi novčanika za kriptovalute

Postoje tri osnovna tipa novčanika za kripto-valute.

To su hardverski, softverski i cloud (na serveru).

Hardverski najčešće u obliku USB stika su najsigurniji ali imaju još uvijek dosta visoku cijenu. Softwerski instalirate kao svaki drugi program na računalo ali ako dođe do ikakvog kvara računala  postoji mogućnost da zauvijek izgubite pristup svom novčaniku.

Treći tip je preko interneta kod određenih servisa koji vam to omogućavaju.

Naravno niti ova treća mogućnost nije potpuno sigurna ali takvi servisi imaju više načina zaštite tako da je vaš račun u velikoj mjeri zaštićen.

Ako mislite raditi s većim iznosima kupite hardverski novčanik i otvorite internetski te samo prebacujete svote s kojima radite a glavni iznos ostaje zaštićen.

Kako otvoriti novčanik za kriptovalute?

Blokchain je jedan od servisa na internetu koji vam pruža mogućnost da otvorite svoj novčanik. Postupak je u velikoj mjeri jednostavan. Od naše prošle objave neke su se stvari promjenile pa smo morali korigirati uputstva.


Vrijeme potrebno :

20

Minutes

Troškovi:

0

USD

Alati:

Računalo i mobitel
Veza s internetom

Što je još potrebno?

važeća email adresa

Potrebni koraci:

Registracija

Blockchain prijava prozor

Na početku idite na adresu (link se nalazi ispod teksta) te će vam na samom početku biti omogučeno da kreirate vaš novčanik.Pritiskom na Sign up otvara se prozor u koji morate unijeti email adresu, dva puta password, zemlju prebivališta i složiti se sa uvijetima.

Provjera email adrese

Blokchain-potvrda-email-adrese na emailu


Automatski će vam biti ponuđena verifikacija email adrese. Ako ste kojim slučajem krivo unijeli adresu verifikaciju možete ponoviti. Preko linka na emailu dolazite natrag na stranicu.

Identifikacijski broj

Blokchain-potvrda-email-adrese


Pod Wallet ID će vam biti prikazan serijski broj novčanika koji je kreiran i služit će kod pristupa na stranicu. Ako eventualno niste napravili potvrdu email adrese biti će vam ponuđeno da to uradite. Ako želite novčaniku pristupati preko mobitela možete preko GooglePlay dućana preuzeti aplikaciju za mobitel.

Provjera telefonskog broja

Blokchain-odabir-2FA-verifikacije

Pod opcijom Two Step Verification birate način na koji dodatno osiguravate vaš račun. Mi smo odabrali verifikaciju preko mobitela. Potrebno je unijeti pozivni broj vaše zemlje i broj mobitela.

U poruci kojoj ćete primiti na mobitel biti će šifra koju morate upisati u prazno polje kao na slici ispod.

Blokchain-upis-pina-s-mobitela

Time ste verifikaciju završili i dolazimo do zadnjeg a možda i najvažnijeg dijela.

Ključ za regeneraciju računa

Ovdje će vam biti prikazana tajna kombinacija od 12 riječi koju morate prepisati na papir ili u nekom drugom obliku pohraniti. Obavezno napišite i broj koji se nalazi uz svaku riječ. U slučaju da se nešto dogodi s vašim računom, njenim unosom ćete moći ponovo osposobiti račun.

Secret-private-key-recovery-Phraze

Mi smo ovdje prekrili naš tajni ključ ali po slici možete zaključiti kako to izgleda. Nakon što ste sve riječi prepisali program će vas tražiti da iste ponovno napišete ali slučajno odabranim redoslijedom.

Dakle tražit će vas da na primjer prvu upišete riječ koja je bila pod brojem deset i tako redom. Time potvrđujete da su brojevi koje ste napisali ispravni.

Time ste otvorili vaš novčanik.

U slučaju da želite kupovati, prodavati ili trgovati morat ćete dodatno unijeti ili broj vozačke dozvole, putovnicu, osobnu kartu ali o tome drugom prilikom.

Blockchain servis ekran

Primanje i slanje

Nakon svake nove prijave u lijevom gornjem kutu pod opcijom novčanik kada pritisnete prikazat će vam se vaše stanje u osnovnoj valuti.

Koje vam dodatne mogućnosti pruža ovaj servis?

Možete osim primanja i slanja vaše osnovne valute mijenjati u neke druge kriptovalute pa čak i u kripto-dolar  čija je vrijednost vezana 1:1 za USD. Isto tako omogućena vam je i kupnja kriptovaluta preko kartice ili njihovo pretvaranje natrag u čvrstu valutu.

Koji je postupak primanja i slanja kriptovalute?

Sami postupak je vrlo jednostavan.

Kada želite primiti određenu svotu ,pod novčanikom odaberete request i otvorit će vam se prozor sa adresom novčanika. Morate odabrati valutu (u našem slučaju Bitcoin) i kopirati adresu te poslati onom od koga primate sredstva. Adresa se sastoji od više brojki i slova i tu ne smijete pogriješiti jer će sredstva biti nepovratno izgubljena.

Kada šaljete neki iznos onda morate stisnuti send te u otvorenom prozoru odabrati koju valutu šaljete ,iznos i unijeti adresu na koju uplaćujete a dao vam je primatelj.

Dakle za primanje unosite adresu vašeg novčanika a za slanje adresu novčanika primatelja.

Za bilo koju transakciju koju šaljete obraćunat će se i neki mali troškovi prijenosa, što ovisi i o iznosu koji šaljete.

Vrijeme koje je potrebno za prijenos iznosi oko 24-48sati ako ste opciju Network Fee ostavili na regular.

Ako ste postavili opciju na priority onda je i vrijeme transakcije kraće ali je i naknada za transakciju veća. 

Nadamo se da su uputstva bila dovoljno detaljna . Ako vas nešto dodatno zanima molimo pošaljite upit.

Napomena

Nakon što smo se ulogirali na naš račun, nakon nekog vremena, primjetili smo određene promjene. Sredstva na računu su ostala ista ali se promjenila adresa novčanika.

Zbog toga što smo prijavljeni na nekoliko servisa, kada smo pokušali unijeti novu adresu za primanje Bitcoina, dobili smo poruku da adresa mora početi s brojevnom oznakom 1, 2 ili 3.

Kontaktirali smo Blokchain a odgovor će biti objavljen ovdje.

Ostanimo u kontaktu !

0 0 glasova
Ocjenite komentare
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari
Scroll to Top