EyeEm-kako prodavati slike?

Blog naslovna psić sa sunčanim naočalama
()

EyeEm

EyeEm je servis za kupnju i prodaju slika. Orijentiran je na slike napravljene na mobitelima. Ukoliko imate neku svoju zbirku, na tom servisu možete napraviti svoju galeriju koja će služiti za prezentaciju i prodaju.

V
rijeme potrebno :

20

Minutes

Troškovi:

0

USD

Alati:

Računalo i (ili) mobitel
Veza s internetom

Što je još potrebno?

Važeća email adresa

Potrebni koraci:

Registracija

EyeEm registracija prozor


Kod dolaska na stranicu, pošto vi želite prodavati fotografije idite do dna stranice i odaberite opciju Sell your photos. Otvorit će se prozor u kojem morate ispuniti osnovne podatke-Email i Password. Registrirati se možete i preko Facebooka ako imate profil. Završetkom registracije otvara se prozor za unos osobnih podataka.

Ispunjavanje osobnih podataka

EyeEm unos osobnih podataka prozor


Pod opcijom Enter your seller details morate unijeti ime, prezime, državu i adresu na kojoj boravite. Završetkom unosa dolazite do trećeg prozora.

Poruka nakon uspješne registracije


Morate imati već pripremljene fotografije jer sa Start Uploading ih možete početi unašati. Naravno na unos se uvijek možete vratiti s vašeg profila. Preporučena rezolucija je  4MP što odgovara formatu 2560 x 1440 ili sličnom sa oko 3,686,400 pixela.

Unos slika u galeriju

Svakim unosom nove slike, na prozoru s desne strane, morat ćete unijeti neke podatke prema kojem će budući kupci znati što je na vašoj slici.

EyeEm detaljan opis slike prozor

AddCaption

Ovdje unašate kratak opis što se na slici nalazi. Pokušajte napraviti opis koji će privući pažnju.

Add tags

Pod Add tags unosite pojmove koji se direktno vežu na opis slike. Na primjer, sliku smo nazvali Zalaz sunca na moru a izrazi će biti more, sunce, zalaz, priroda, idilično itd. Ispod izraza imate i već predložene (automatski generirane) te ako nemate bolju ideju možete ih odabrati sa Add all.

Add Location

Ovdje kao što i samo ime kaže navedete lokaciju (država, mjesto, regija ili slično).

Discoverability

Na vrhu prozora za unos imate pokazatelj u obliku trake. Što je bolji opis slike i više pojmova pokazatelj će se povečavati i mijenjati boju. Kada je opis dovoljno detaljan pokazat će se u zelenoj boji.

Završetak unosa

Završetkom unosa kreirali ste vašu galeriju i ubacili prvu fotografiju.

EyeEm photo Ownership

Tu ćete još morati dati izjavu da ste vi vlasnik fotografije a samim tim polažete i autorska prava na nju.

EyeEm završen unos i opis slike

Možete odabrati i unos slijedeće slike ali pošto to možete uraditi i naknadno mi vam predlažemo da sada idete urediti profil.

Uređivanje profila

Na vašem kreiranom profilu morat ćete unijeti još neke podatke. Oni su podjednako važni kao i dobar opis slika koje unašate.

EyeEm-Account-Settings-prozor

Dakle prvo morate ubaciti vašu profilnu sliku a zatim i tekst koji će biti vidljiv ispod profilne slike. Ovdje navodite kratku biografiju i eventualno web stranicu gdje se može vidjeti više o vama.

Potvrda email adrese i aktivacija računa

Ako već niste da bi napokon aktivirali vaš račun na vašem profilu pronađite opciju za potvrdu email adrese.

EyeEm Activate your account prozor

Nakon toga na mail ćete primiti poruku kao na slici koja napokon aktivira vaš račun. Ako ste se prijavili preko Facebooka a tamo imate drugu email adresu, potvdni email potražit ćete na toj adresi.

Odabir opcije plaćanja

Kada se neka od vaših slika proda, pod opcijom Payout na vašem profilu moći ćete vidjeti sve isplate prema vama kao i cjelokupan zarađeni iznos.

EyeEm Payout prozor

Pod opcijom isplate navodi se samo isplata preko PayPal računa. Naravno tu još morate i vezati email koji koristite za naplatu na PayPalu.

Kako ste plaćeni?

Cijenu ne možete definirati nego je ona definirana trenutnom tržišnom vrijednosti. EyeEm uzima neku sitnu proviziju a prodajom slike u stvari daje vaša autorska prava na korištenje. Kolika će ta provizija biti definirano je u tablici na slici a ona se kreće prema ostvarenom prometu.

EyeEm Payout Level

Ako ne želite davati postotak drugima možete razmisliti o stvaranju svoje web stranice ili bloga a upute možete pronaći ovdje.

Ako još nemate otvoren PayPal račun, upute kako ga otvoriti možete pronaći ovdje.

Zaključak

Možete misliti da je EyeEm isti kao i mnoge slične stranice za prodaju slika. Njegova prednost je u tome što dolazi puno osoba koje se bave fotografijom. Zbog manje konkurencije prije ćete postići rezultate nego na drugim mjestima a i zarada od prodaje je nešto veća.

EyeEm liked photos

To možete vidjeti iz slike na našem kreiranom profilu. Iako još nismo priložili profilnu sliku niti kratku biografiju već smo imali 6 oznaka “sviđa mi se” i jednu pretplatu !

Upute za reklamiranje

Kako bi postigli posjećenost vašeg profila jako je važno, na početku, izreklamirati se. Na vašem izrađenom profilu imate opciju dijeljenja na FB.

Dakle podijelite na svim društvenim mrežama a još bolje pronađite na Facebooku grupe koje se bave samo fotografijom i podijelite tamo.

Evo ovo je bilo sve za sada. Nakon mjesec dana, kada do kraja definiramo profil i materijale na njemu, rezultate ćemo objaviti kao i dokaze o isplatama.

Do tada lijepi pozdrav.

Koliko korisne su vam bile informacije objavljene ovdje?

Kliknite na zvjezdicu da bi dali svoju ocjenu !

Vaši glasovi

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će dati svoju ocjenu.

0 0 glasova
Ocjenite komentare
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari
Scroll to Top
Scroll to Top