Politika kolačića za web stranicu “Zaradu na internetu”

Ovo su Pravila o kolačićima za Zaradu na internetu, dostupna na https://nel-media.com/politika kolačića

Što su kolačići?

Kao što je uobičajena praksa kod gotovo svih profesionalnih web stranica, ova stranica koristi kolačiće, male datoteke koje se preuzimaju na vaše računalo, kako bi poboljšali vaše iskustvo.

Ova stranica opisuje koje informacije prikupljaju, kako ih koristimo i zašto ponekad moramo pohraniti te kolačiće.

Također ćemo podijeliti s vama kako možete spriječiti pohranjivanje ovih kolačića, no to može smanjiti ili ‘pokvariti’ određene elemente funkcionalnosti web-mjesta.

Kako koristimo kolačiće?

Kolačiće koristimo iz niza razloga navedenih u nastavku.

Nažalost, u većini slučajeva ne postoje industrijske standardne opcije za onemogućavanje kolačića bez potpunog onemogućavanja funkcionalnosti i značajki koje oni dodaju ovoj stranici.

Preporuča se da ostavite uključene sve kolačiće ako niste sigurni trebaju li vam ili ne u slučaju da se koriste za pružanje usluge koju koristite.

Onemogućavanje kolačića

Postavljanje kolačića možete spriječiti podešavanjem postavki u svom pregledniku (pogledajte pomoć preglednika kako to učiniti).

Imajte na umu da će onemogućavanje kolačića utjecati na funkcionalnost ove i mnogih drugih web stranica koje posjećujete.

Onemogućavanje kolačića obično će rezultirati i onemogućavanjem određenih funkcija i značajki ove stranice.

Stoga se preporučuje da ne onemogućite kolačiće.

Kolačići koje postavljamo

  • Kolačići povezani s računom: Ako kod nas izradite račun, koristit ćemo kolačiće za upravljanje postupkom prijave i opću administraciju. Ti će kolačići obično biti izbrisani kada se odjavite, ali u nekim slučajevima mogu ostati i nakon toga kako bi zapamtili postavke vaše stranice kada ste odjavljeni.
  • Kolačići povezani s biltenima e-pošte: Ova stranica nudi usluge pretplate na novosti putem e-pošte, a kolačići se mogu koristiti za pamćenje jeste li već registrirani i želite li prikazati određene obavijesti koje mogu biti važeće samo za pretplaćene/nepretplaćene korisnike.
  • Kolačići povezani s anketama: S vremena na vrijeme nudimo korisničke ankete i upitnike kako bismo vam pružili zanimljive uvide, korisne alate ili kako bismo točnije razumjeli našu korisničku bazu. Ove ankete mogu koristiti kolačiće kako bi zapamtile tko je već sudjelovao u anketi ili kako bi vam pružile točne rezultate nakon što promijenite stranice.
  • Kolačići povezani s obrascima: Kada pošaljete podatke putem obrasca poput onih koji se nalaze na stranicama za kontakt ili obrascima za komentare, kolačići se mogu postaviti da zapamte vaše korisničke podatke za buduću korespondenciju.
  • Kolačići postavki web mjesta: Kako bismo vam pružili sjajno iskustvo na ovoj stranici, nudimo funkcionalnost za postavljanje vaših preferencija za način rada ove stranice kada je koristite. Kako bismo zapamtili vaše postavke, moramo postaviti kolačiće tako da se ove informacije mogu pozvati svaki put kada stupite u interakciju sa stranicom na koju utječu vaše postavke.

Kolačići treće strane

U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće pouzdanih trećih strana.

Sljedeći odjeljak opisuje na koje kolačiće treće strane možete naići putem ove stranice.

Ova stranica koristi Google Analytics koji je jedno od najrasprostranjenijih i najpouzdanijih analitičkih rješenja na webu koje nam pomaže razumjeti kako koristite stranicu i načine na koje možemo poboljšati vaše iskustvo.

Ovi kolačići mogu pratiti stvari kao što su koliko dugo provodite na web mjestu i stranice koje posjećujete kako bismo mogli nastaviti proizvoditi privlačan sadržaj.

Za više informacija o Google Analytics kolačićima pogledajte službenu stranicu Google Analytics.

S vremena na vrijeme testiramo nove značajke i radimo suptilne promjene u načinu na koji se web mjesto isporučuje.

Dok još uvijek testiramo nove značajke, ovi se kolačići mogu koristiti kako bismo osigurali dosljedno iskustvo dok ste na web-mjestu, istovremeno osiguravajući da razumijemo koje optimizacije naši korisnici najviše cijene.

Budući da prodajemo proizvode, važno nam je razumjeti statistiku o tome koliko posjetitelja naše stranice stvarno kupi i kao takva je to vrsta podataka koju će ti kolačići pratiti.

To vam je važno jer znači da možemo točno napraviti poslovna predviđanja koja nam omogućuju praćenje troškova oglašavanja i proizvoda kako bismo osigurali najbolju moguću cijenu.

Usluga Google AdSense koju koristimo za posluživanje oglašavanja koristi kolačić DoubleClick za posluživanje relevantnijih oglasa na webu i ograničavanje broja prikaza određenog oglasa.

Za više informacija o Google AdSense-u pogledajte službena često postavljana pitanja o privatnosti Google AdSense-a.

Također koristimo gumbe društvenih medija i/ili dodatke na ovoj stranici koji vam omogućuju povezivanje s vašom društvenom mrežom na različite načine.

Da bi to radilo, sljedeće stranice društvenih medija uključuju; Facebook, X, Quora, linkedIn ,YouTube , postavit će kolačiće putem naše web-lokacije koji se mogu koristiti za poboljšanje vašeg profila na njihovoj web-lokaciji ili doprinos podacima koje drže u različite svrhe navedene u njihovoj zasebnosti politike.