umjetna intiligencija slika

Remotasks

Remotasks

Što je Remotasks?
Remotasks je servis koji vam nudi zaradu rješavanjem zadataka preko interneta. Spada u lake do srednje teške vrste poslova. Engleski jezik je nužan za njegovo obavljanje. Radi se o čitavom nizu zadataka a mnogi se odnose na učenje umjetne intiligencije.

V
rijeme potrebno :

20

Minutes

Troškovi:

0

USD

Alati:

Računalo ili mobitel
Veza s internetom

Što je još potrebno?

Google račun ili profil na Facebooku

Potrebni koraci:

Uvod

uvodni prozor


Dolaskom na stranicu morat ćete obaviti registraciju. Sami postupak registracije više je puta opisivan ovdje tako da ga nećemo ponavljati.
Na linku ispod imate kratko objašnjenje na YouTube kanalu što je u stvari Remotasks servis.

Prijava preko društvenih mreža

remotasks prijava drštvene mreže


Registrirati se možete i preko Google računa ili Facebooka. Jedino što ćete morati paziti, kod bilo koje vrste registracije je to da email adresa bude ispravna. Preko nje ćete potvrditi da email pripada vama a preko istog maila ćete primati i isplatu na PayPal.

Rješavanje pristupnih testova

Remotasks polaganje tečaja


Nakon kreiranja računa , servis će vas uputiti na prvi tečaj. Iako vam naslov Flamingo taksonomsko razvrstavanje neće značiti puno, radi se o običnom razvrstavanju predmeta po kategorijama.

U konkretnom slučaju radi se o razvrstavanju artikala prema njihovoj namjeni. Sve će biti objašnjeno u nastavku. Svaki se test sastoji od više manjih od kojih svaki traje oko 60 sekundi.
Potrebno je oko 20 minuta da bi ih sve završili. Nakon svake lekcije postavlja vam se pitanje kako bi potvrdili da ste razumjeli što se od vas traži.

Lekcija 1

Remotasks upute za tečaj

U konkretnoj lekciji biti će od vas traženo da konkretan proizvod svrstate u određenu kategoriju. Pod Product link morat ćete u novom prozoru otvoriti link da bi vidjeli o čemu se radi.

Ako je na primjer na priloženom linku ženska košulja kategorija će biti Odjeća i pribor>ženska odjeća>košulje.

Tu može biti i još neka podkategorija koja se odnosi na boju i veličinu. Ako ste slučajno svrstali proizvod u krivu kategoriju pritiskom na Reset vračate sve na početak.

Lekcija 2

Remotasks upute za tečaj provjera linka

U drugoj lekciji vidjet ćete kako po prilici izgleda kada otvorite link i što je sve opisano u opisu proizvoda. linkovi uglavnom vode na internet dućane na kojima se proizvodi nalaze.

Lekcija 3

Remotasks upute za tečaj ako link nije ispravan

U lekciji 3 objašnjeno je što kada pritiskom na link dobijete poruku o grešci- 402 Odbijen pristup (artikal nije dostupan). Ako samo prema imenu artikla (ovog puta bez slike) nije moguća klasifikacija morate to označiti aktivacijom potvrdnog okvira.

Kratki test

Remotasks provjera znanja

Nakon svake dvije-tri lekcije biti će vam postavljeno pitanje da bi se vidjelo da li ste shvatili predavanje. Na konkretnom testu postavljeno je pitanje da li bi označili proizvod prema slici kao nemoguće karakterizirati?

Odgovor je da zato jer je prikazano da stranica čiji je link otvoren nije nađena a iz dodatnog imena proizvoda ne možemo saznati o čemu se radi pa tako ni proizvod uvrstiti u neku od kategorija.

Nakon više lekcija i testova imat ćete i završni test kojim završavate edukaciju u toj kategoriji. Bez brige, završni testovi se mogu ponavljati sve dok ispravno ne odgovorite na sva pitanja. Potrebno je pozitivno završiti testove u četiri različite kategorije da bi dobili plaćene zadatke.

S vremena na vrijeme dobivat ćete nove testove koji će vam otvoriti put prema nekim novim zadacima.

Priprema zadataka za umjetnu intiligenciju

Mnogo se zadataka odnosi na pripremu i označavanje slika za umjetnu intiligenciju. Da bi stekli uvid u to o čemu se radi, na slici je prikazano označavanje siluete automobila.

Razni objekti na slici označavaju se linijama, kvadratima, poligonima što preciznije i opisuje se što je označeno. To je samo jedan mali primjer a zbog izuzetno opširne teme ovdje nije moguć detaljniji opis.

Zaključak

Što je teža položena kategorija i težina zadataka veća je i zarada. Važno je naravno i obaviti zadatke bez grešaka.

Za polaganje pristupnih testova biti će vam ponuđen neki mali iznos.

Na servisu ostaje trajno zabilježena vaša aktivnost i koliko ste zaradili.

Isplata se vrši jednom tjedno na PayPal.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja možete ih postaviti u komentare ispod teksta.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Scroll to Top