ispis na zahtjev uvod

ISPIS NA ZAHTJEV

Ispis na zahtjev je postupak kod kojeg se vaše slike i grafike printaju na kvalitetnim printerima na majice, čaše, postere, omote za mobitele, jastuke, satove i slično.

Na te servise dostavite svoje slike a oni se onda brinu za ispis i isporuku.

Kako ostvariti zaradu?

Dobra stvar u svemu je da svoja umjetnička djela možete nuditi i drugima i tako ostvariti dodatnu zaradu.

Možete stvarati svoje dućane, kreirati kolekcije kao i reklamirati svoje proizvode.

Printify

Printify screen

Printify je servis koji se bavi štampanjem slika na različite predmete. Da li ćete tu ostvariti zaradu ovisi o vašoj kreativnosti. Ako znate izraditi sliku ili text u Corelu , Photoshopu ili nekom besplatnom programu možete izraditi vlastiti predmet s otisnutom slikom na njemu.

Prijava je jednostavna a samom prijavom kreirali ste svoj mini dućan.

U izborniku ubacujete(importirate) vašu sliku koja mora biti u boljoj rezoluciji. Tada izaberete predmete na kojima će biti štampano te sliku smanjite ili povečate te pomaknete na mjesto koje najbolje odgovara. Sve te promjene možete vidjeti direktno na samim predmetima. Spremite promjene i vaš posao je gotov.

Naplata

Postupak naplate teče ovako- kada kupac odabere vaš proizvod i izvrši uplatu ona stiže na vaš račun.

Vi tada uplaćujete na Printify servis cijenu koja pokriva troškove proizvodnje i dostave. Za to na računu morate uvijek imati neka sredstva.

Možete taj proces izrade postaviti na ručno ili automatski. Na ručnim postavkama vi morate odobriti izradu a na automatskim izrada počinje u određenom vremenskom intervalu. Svaka je narudžba neko kraće vrijeme na čekanju i u tom roku je eventualno možete otkazati.

Neki puta će vas kupci kontaktirati sa zahtjevima za drugu boju majica ili eventualnim korekcijama.

Važno je napomenuti da ovaj servis vama ne omogućava reklamiranje vaših proizvoda te ćete to morati sami preko drugih servisa a sve to će biti opisano uskoro na blogu.

printful logo

Printful

Sve što je opisano na prethodnom primjeru važi i za Printful. Prijavite se i nakon što je provjeren vaš email ispunite svoje osobne podatke i kreirate dućan.

Na samoj platformi imate program pomoću kojeg možete kreirati vlastiti logo. Isto tako možete kreirati i više načina oglašavanja ako se želite reklamirati preko društvenih mreža. Na stranici možete nači i filmove koji vam pokazuju kako sve postaviti i kako se reklamirati da bi vaš dućan bio profitabilan.

Kada umetnete svoju grafiku ili sliku dobivate cijenu na koju dodajete vaš postotak i ta razlika će biti vaša zarada. Predlažemo da taj postotak na početku bude što manji a kada prodaja krene možete ga povečati. Možete izabrati više načina isplate.

Naplata

Postupak naplate je drugačiji i teče ovako-kod prijave vi otvarate svoj novčanik na koji zatim vežete karticu ili PayPal račun. Kada kupac odabere vaš proizvod i izvrši uplatu ona stiže na vaš novčanik. Vi tada uplaćujete na Printful servis cijenu koja pokriva troškove proizvodnje i dostave.

Za to na novćaniku morate uvijek imati neka sredstva.

Možete taj proces izrade postaviti na ručno ili automatski.

Na ručnim postavkama vi morate odobriti izradu a na automatskim izrada počinje sat vremena nakon narudžbe.

Kada je izrada obavljena i predmet isporučen bit će vidljiv broj za praćenje pošiljke.

Ako će biti interesa može se sami proces otvaranja i naplate obraditi kao posebna tema.

Redbubble

Redbubble-Uz neizbježnu prijavu i provjeru putem emaila ispunite osobne podatke i možete početi kreirati vaše proizvode.

Nakon pet kreiranih proizvoda otvara se vaš dućan.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Redbubble.png

Možete ubaciti vašu sliku ili logo ali ga morate napraviti u svojoj režiji.

Na svaki artikal dodajete riječi (tags) koje služe kao opis prema kojem će neko naći vaš proizvod.

Dobro je na vaš dućan ubaciti sliku kako bi on izgledao profesionalnije.

Opcijom” kopirajte postojeći uradak” koristite sliku koju ste već umetnuli ali je smještate na npr.majicu ili predmet u drugoj boji. Ako se prodaja realizira imate mogućnost više načina isplate a možete izabrati i valutu.

Ako nemate namjeru prodavati možete se prijaviti i kao umjetnik te nuditi svoja djela za štampanje na tuđim predmetima prema njihovim zahtjevima.

Među opcijama postoji mogućnost Google Analitike jednostavnim umetanjem koda kako bi mogli pratiti posjećenost.

Iako ima još puno sličnih servisa za štampanje na zahtjev ovdje su obrađeni samo neki a postupak je sličan kod svih.

Razlika je u načinu formiranja cijena i dodatnim uslugama koje vam takve stranice nude (na primjer možete kod nekih kreirati vaš logotip tako da vam nije potrebno koristiti neke posebne programe).

Odlična je i mogućnost ubacivanja Google analitike jer imate uvid u gotovo sve podatke koji se odnose na vaš dućan (broj korisnika, zemja iz koje korisnik dolazi ,vrijeme provedeno u vašem dućanu i slično).

Ostanimo u kontaktu !

0 0 glasova
Ocjenite komentare
0 Komentara
Inline Feedbacks
Svi komentari
Scroll to Top