AFFILIATE MARKETING

Postoji više načina zarade reklamiranjem proizvoda a ovdje će biti opisani neki od njih kao i neki praktični primjeri.

Što je Affiliate marketing?

To je u stvari tip reklamiranja a zadatak vam je da preko određenih servisa spajate kompanije koje nude proizvod s potencijalnim kupcima.

Za svako takvo posredovanje vi ste plaćeni. Sve takve stranice funkcioniraju na sličan način. Nakon prijave dobivate ili link ili reklamni materijal ili kod ako imate svoju internet stranicu. Bilo koji način odabrali on je vezan uz vaš profil i svaki korisnik koji dođe preko vašeg linka biti će zabilježen.

Kada ste plaćeni?

Postoji tri osnovna principa koji su uobičajeno navedeni kada preuzimate određeni posao a to su:

-kada korisnik upotrijebi vaš link (često najmanje plaćena opcija)

-kada se korisnik preko vašeg linka registrira (ostavi adresu mail ili slično)

-kada se korisnik registrira i obavi kupnju (najbolje plaćena opcija)

Kod svih takvih poslova uvijek je navedeno kojem tipu od prethodno navedenih pripadaju (moguća je i kombinacija više tipova),kolika je zarada i možda jako važno iz kojih zemalja korisnik mora biti. Ako je reklama ciljana samo za neke zemlje onda će vam samo korisnici iz tih zemalja donijeti zaradu.

Gdje podijeliti linkove koje ste dobili?

Linkove možete dijeliti na društvenim mrežama ,forumima, internet stranicama u obliku komentara, raznim blogovima u mailovima i slično.

Što je bitno kod ovoga načina zarade?

Bitno je korisniku pružiti korisnu informaciju koju će on cijeniti a time povečavate mogućnost da on to podijeli dalje i da vam donese još više prometa.

Zbog toga je dobro odabrati određenu usku kategoriju koja vam najviše leži i odabrati mjesto na internetu na kojem se ljudi bave tom tematikom te tamo predstaviti proizvod.

Još je bolje ako imate internet stranicu ili blog no uz samo reklamiranje potreban je i sadržaj ako želite da to uspije.

Reklamiranje na internet stranici ili blogu

Ako imate kreiranu internet stranicu ili pišete blog najlakši način da unovčite vaš trud je da umetnete reklame.

Kod manje-više svih servisa za izradu postoje već gotove forme te je umetanje reklama izuzetno  jednostavno.

Međutim da bi to mogli ,morate imati uz sadržaj koji mora biti kvalitetan i dovoljan broj pregleda. Iako ima mnogo takvih servisa za oglašavanje jedan od najpoznatijih je Google AdSense.

Tamo se prijavite ako mislite da zadovoljavate uvjete ali njihova je riječ ipak zadnja. Morate odabrati usku kategoriju koja je vezana uz ono što pišete. Zarada je ovisna o tome koja je kategorija, kojoj lokaciji pripadate i koliko pregleda imate. 

Clickbank

Ovo je jedna od većih kompanija koja se bavi reklamiranjem.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Clickbank-screen-229x300.png

Pruža vam mogućnost da njihove reklame objavljujete na svojim web stranama ili blogovima i na tome zarađujete. Morate se deklarirati kao pridruženi član . Nakon prijave i ispunjavanja određenih osobnih podataka doći ćete do stranice na kojoj možete birati koje teme izabrati, proizvode te proizvođača.

Kraj svake stavke prikazan je iznos po obavljenoj transakciji kao i konkurentnost. Što je veči interes za određeni proizvod to je veči iznos koji možete zaraditi ali je manja mogučnost da ćete transakciju obaviti.

Ovdje se nismo više bavili ovom kompanijom jer iako smo uredno prošli prijavu prije nekog vremena, jednostavno nije moguće ponovno otvoriti stranicu a razlog koji je naveden- nepodržana zemlja. Da li su oni u međuvremenu promjenili uvijete ne znamo ali očito da uvijeti ne važe za sve zemlje svijeta (iako se tako deklariraju). Ako ipak želite pokušati link je ovdje:

AdNow

AdNow je jedna od internet agencija koja se bavi reklamiranjem a u zadnje vrijeme doživava veliki uspon.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je AdNow-logo.png

Ona je u stvari popunila prazninu i omogućila da i vlasnici stranica s manjim prometom mogu zarađivati  reklamiranjem. Naravno uz manji promet biti će i manja zarada kao i slabije plaćene i lošije reklame. 

Ako ste vlasnik firme koja se želi reklamirati jednostavno se prijavite i kreirate kampanju. Tu prilažete svoj reklamni materijal ,uplatite određeni iznos i izaberete cijenu po reklami.

Ako se deklarirate kao izdavač morat ćete uz osobne podatke priložiti i ime vaše web stranice ili bloga na kojem mislite oglašavati. Kada ste obavili sve formalnosti dobivate dio koda koji morate unijeti na svoju stranicu.

Bez obzira na kojem je servisu vaša web stranica izrađena (Google Sites, WordPress, Squarespace, Wix, Blogger) svagdje imate mogućnost da unesete kod pomoću forme koja služi za ubacivanje koda. Ona vam omogućava da bez znanja programiranja umetnete kod na stranicu.

Nakon umetanja, reklame će viti vidljive a na vama je samo da ih proširite na potrebnu veličinu i postavite na mjesto koje vam najviše odgovara.

Dakle ako još uvijek ne zadovoljavate uvijete za gore opisani Google AdSense a želite zarađivati reklamiranjem možete pokušati ovdje.

AdNow je u stvari u prostor u kojem je uobičajeno jedna reklama ubacio tri i tako povečao mogućnost da potencijalni korisnik pregleda više reklamnog materijala po nižoj cijeni. 

CPAlead

CPAlead  je isto kompanija koja vam omogućava zaradu reklamiranjem a nije nužno da imate svoju web stranicu ili blog.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je CPAlead-logo.jpg

Dakle linkove koji su ponuđeni možete podijeliti i na forumima, društvenim mrežama i sličnim mjestima.

Procedura počinje prijavom a u glavnom izborniku morate odabrati Publishers.

Nakon toga otvara vam se Dashboard gdje su vam pod opcijom offers prikazane ponude za reklamiranje.

Tu možete odabrati zemlju na koju se ponuda odnosi ,tip ponude i vrstu uređaja.

Pod tipom ponude možete imati na primjer ispunjavanje e-mail adrese ili ankete, unos pina (na mobitelima), aplikacije za mobitel i probna verzija ili kupnja.

Dakle vi ćete zaraditi kada potencijalni kupac ispuni svoju e-mail adresu ili anketu, potvrdi pin preko mobitela ,skine aplikaciju za mobitel ili skine probnu verziju programa ili ostvari kupnju.

Obratite pažnju na uvjete jer ako ponuda vrijedi za određenu zemlju onda će samo potencijalni kupci iz te zemlje vama donijeti zaradu.

Isto tako ako je ponuda označena kao mobile CPA ,vrijedit će samo za mobilne uređaje.

Kraj svake ponude vam stoji i cijena u valuti koju ste odabrali tako da uvijek možete znati kolika je zarada.

Kod nekih ćete ponuda primjetiti lockers only. To je uglavnom predviđeno za dijeljenje na web stranicama na taj način ako korisnik želi produžiti dalje na slijedeću stranicu mora ispuniti ponudu. Nama se takav način reklamiranja ne sviđa i kada naiđemo na takvu stranicu jednostavno je napustimo.

Isto tako možete odabrati i upućivanje korisnika na Landing pages – to su več unaprijed profesionalno kreirane stranice s reklamnim porukama koje mogu korisnika zainteresirati da obavi kupnju.

Isplata je mjesečno a uz PayPal možete odabrati i bankovni transfer ili neki drugi način isplate.

3D mail plavi

Ako želite biti informirani o novoj objavi ili nadopuni teksta-prijavite se na novosti !!!

Scroll to Top